Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
50 dkg bélszín vagy puha hátszín, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg kolozsvári szalonna (bacon nem jó!), 30 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 2-3 szép húsos paprika, 3 dkg zsír, só, bors |
A szalonnát vágd vékony csíkokra, és diónyi zsíron pirítsd meg. Ha kész, szűrd le, és tedd félre a pörcöt is, meg a zsírját is. A hagymát karikára vágva fonnyaszd meg kevés zsíron, tedd rá az érmékre vágott húst, borsozd meg vékonyan és erős tűzön forgatva süsd 2-3 percig, míg megpuhul. Szedd ki a húst, tedd félre, a zsírján párold meg a szeletekre vágott paprikát és a közepes méretűre vagdalt gombát, majd tedd bele a zöldborsót és párold készre. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd tedd bele a húst, a szalonnát és a szalonna zsírját. Sültkrumplival tálald, a ragut a krumpli tetejére szedd. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá, legjobb a vegyes savanyúság. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|