recept: Bélszín vincellér módra, Kifőzde
Bélszín vincellér módra
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg bélszín vagy puha hátszín,
2 közepes fej vöröshagyma,
10 dkg kolozsvári szalonna (bacon nem jó!),
30 dkg gomba,
10 dkg zöldborsó,
2-3 szép húsos paprika,
3 dkg zsír,
só, bors


A szalonnát vágd vékony csíkokra, és diónyi zsíron pirítsd meg. Ha kész, szűrd le, és tedd félre a pörcöt is, meg a zsírját is.
A hagymát karikára vágva fonnyaszd meg kevés zsíron, tedd rá az érmékre vágott húst, borsozd meg vékonyan és erős tűzön forgatva süsd 2-3 percig, míg megpuhul.
Szedd ki a húst, tedd félre, a zsírján párold meg a szeletekre vágott paprikát és a közepes méretűre vagdalt gombát, majd tedd bele a zöldborsót és párold készre.
Sózd, borsozd ízlés szerint, majd tedd bele a húst, a szalonnát és a szalonna zsírját.
Sültkrumplival tálald, a ragut a krumpli tetejére szedd. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá, legjobb a vegyes savanyúság.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sültkrumpli
 csalamádé
 jutkasaláta

Forrás: A badacsonyi Liba vendéglőben kóstoltam, és nagyon ízlett.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.01.12. Utoljára frissítve: 2009.01.12.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2024-05-02 01:18:59 - 1.42)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez